Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kraken Kripto Para Borsasının CEO’su, The Block’u Sahte Haber Yapmakla Suçladı

Kripto para dünyasının önemli kripto para borsalarından birisi olan Kraken‘in CEO’su Jesse Powell, geçtiğimiz günlerde Twitter üzerinden The Block platformunun kurucusu Mike Dudas ile hararetli bir tartışmaya girdi ve kendisini ”yanlış açıklamalar” sunmakla suçladı.

Powell’in eleştirilerine neden olan haber ise 13 Mart tarihinde yayınlanan ve Kraken kripto para borsasının sahte hacim gösterdiğini belirtmekteydi. Söz konusu makalede anonim bir traderın kurumsal bir hesap konusunda verdiği tüyo işlenmekte ve bunun yanı sıra borsada 10.000 dolar değerinde Ethereum alım satım işleminin genel olarak ETH fiyatını nasıl etkilediğini vurgulamaktaydı.

Powell bu iddialara yanıt olarak bilgilerin doğru olmadığını ve tüyoyu veren traderın piyasayı anlamadığını ifade etti. Powell bunun yanı sıra 10.000 dolar değerinde Ethereum işleminin dünyanın en büyük ikinci kripto para birimini etkileme gücünde olmadığını da dile getirdi.

Powell söz konusu açıklamasında bir özür beklediğini ve The Block’un hiçbir gerçek kanıta sahip olmadan ‘yalan haber’ yaptığını dile getirdi. Borsadan yorum almadan böyle bir haber yapmanın etik olmadığını da dile getiren Powell, Mike Dudas’dan ise beklediği cevabı alamadı.

Dudas ”gerçeksel olarak doğru haberimizle seni tatmin edemediğimiz için üzgünüz” ifadesini kullandı. The Block isimli kripto para haber sitesi özellikle 2018 yılının yarısından itibaren önemli bir platform haline geldi ve çoğunlukla araştırmaya dayalı haberler yayınlamaktalar.

Kraken ise bir zamanlar ABD’nin en büyük kripto para borsalarından birisiyken daha sonra baskılar nedeniyle ABD dışına taşınmak zorunda kalmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment