Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kraken’ın Rezervinde 189 Bin Bitcoin, 2 Milyondan Fazla Ethereum Bulunuyor

ABD merkezli kripto para borsası Kraken, bugün yayımladığı raporla borsanın rezervinde tutulan toplam Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) miktarını açıkladı.

Muhasebe ve danışmanlık şirketi Armanino tarafından yapılan denetime göre Kraken’ın rezervlerinde 31 Aralık 2021 tarihi itibarıyla toplamda 189 bin 141 adet Bitcoin ve 2 milyon 243 bin 889 adet Ethereum bulunuyor. Diğer kripto paralara ilişkin bir bilgi paylaşılmadı.

Bu denetim raporu, Kraken müşterilerinin hesaplarında tutulan tüm bitcoin ve etherlerin gerçekten Kraken’ın kontrolünde olduğunu ve borsanın, müşterilerine karşı sahip olduğu yükümlülükleri yerine getirebilecek durumda olduğunu gösteriyor.

Sayım sırasında müşterilerin borsadaki mevduat hesaplarına yatırdıkları BTC’ler ile staking yapılması için borsaya emanet ettikleri ETH’ler de baz alındı.

Kraken tarafından yapılan açıklamaya göre denetim anında hesabında bitcoin ve/veya ether barındıran müşteriler, hesaplarında tuttukları kripto paraların bir karşılığının olup olmadığını kendilerine verilen kayıt numarasını kullanarak kontrol edebilecek.

Kraken, önümüzdeki yıllarda da buna benzer denetimlerden geçip, rezervlerinin durumuna ilişkin dönemlik raporlar paylaşmayı planlıyor.

San Francisco merkezli borsanın yönetimi, bu uygulamanın borsayı daha şeffaf hale getireceğine inanıyor. 2011 yılından beri faaliyette olan borsanın geçtiğimiz yıldan beri halka açılma planları yaptığı biliniyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!