Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kredi Derecelendirme Kurumu Fitch: “İyileştirilmiş Regülasyonlar Stablecoin Risklerini Ortadan Kaldırabilir”

Fitch Ratings salı günü yayınlamış olduğu raporda, stablecoin’lere ilişkin yapılacak iyileştirici regülasyonların kesinleşmesi ile risklerin azalacağını, dolayısıyla finansal kurumları yatırım için teşvik edeceğini belirtti.

Dünyanın en büyük üç derecelendirme kurumundan biri olan Fitch, Avrupa Birliği’nin sektör için taslak regülasyonları yayınlayan ilk büyük isim olduğunu, bununla birlikte ihraççı kurumların bankalar ve elektronik para kuruluşları gibi düzenlemesi konusunda çağrıda bulduğunun altını çizdi.

ABD’de yayınlanmış olan önemli bir regülasyon raporu, stablecoin ihraççılarının sigortalı bankalar olarak ele alınması gerektiğini de önerdi.

Fitch, işlem gören stablecoin’lerin çoğunluğunun ABD doları bazlı olması sebebiyle, ABD’de yapılacak regülasyonların orta vadede sektörün mihenk taşlarını oluşturacağı görüşünde.

Fitch; “Stablecoin’ler hakkında yapılacak regülasyonların temel unsurları olan; kullanıcıların yasal hakları ve rezerv varlıkları gibi konularda şeffaf olunmasının, ihraççı kurumların kredi puanlarında yapılacak değerlendirmelerde en önemli unsur olacaktır.” dedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!