Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Bankası Silvergate CEO’su Endişeleri Gidermeye Çalıştı: FTX ve Alameda Açıklaması

Dijital varlık odaklı yatırım bankası Silvergate, FTX ve Alameda Research iflasının ardından yatırımcılarına ve müşterilerine varlıkların güvende olduğuna dair güvence vermeye çalıştı.

Kripto bankası Silvergate’in CEO’su Alan Lane, geçtiğimiz günlerde müşterilere yönelik yayınladığı bir bilgilendirme mektubunda, FTX ve onunla yakın iş ilişkileri bulunan Alameda’nın iflaslarının bankanın faaliyetlerini etkilemediğine dair güvence vermeye çalıştı. Lane, müşterileri olan FTX ve Alameda’nın iflas haberini aldıklarında tüm yasal prosedürleri izlediklerinin altını çizdi. Banka, varlıklarının güvende olduğunu belirtirken yaşanan olayların ardından illegal yollardan faydalanmaya çalışan şüpheli işlemleri de izlediklerini bildirdi.

Lane, bankanın elinde tuttuğu dijital mevduatların yükümlülüklerinden daha fazla nakit karşılığa sahip olduğunun altını çizdi. CEO, şirketin her dönemde hizmetlerini açık tuttuğunu ve Silvergate Exchange Network’ün (SEN) kesintisiz çalışmaya devam ettiğini de yine mektubunda belirtti.

CEO, Alameda ve FTX arasında illegal varlık transferine izin verdiklerine yönelik iddialara, hem faaliyet süresince hem de iflas sırasında ve sonrasında yasal prosedürlerin dışına çıkılmadığı yönünde cevap verdi. Ayrıca herhangi bir hesapta şüpheli bir işlem tespit etmeleri durumunda yetkililerle paylaşmak için dosyalama yaptıklarını da ifade etti.

Öte yandan Silvergate FTX’e karşı bir alacaklı statüsünde bulunmasa da FTX ile arasında oldukça büyük bir mevduat anlaşması bulunuyordu. Silvergate’in FTX’ten aldığı11,9 milyar dolarlık mevduat toplam mevduatının yaklaşık %10’unu oluşturuyor.

Aldığı kısa pozisyonlarla tanınan Marc Cohodes ise FTX iflasının tek başına Silvergate’i deviremeyeceğini ancak domino etkisi ile diğer tarafların mevduatlarını geri istemesi sonucunda şirketin zor duruma düşebileceğini öne sürerek şirkette kısa pozisyon aldığını bildirdi. Bu durumun şirketin olası bir iflas durumuna karşı riskli pozisyonda olduğu düşüncesiyle yatırımcıları açığa satışa teşvik ettiği söyleniyor. Şirket hisseleri hafta başında %8,5 değer kaybederken geçen aya göre %53 daha düşük fiyattan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!