Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Borsası FTX Yeni Yatırımcı Arayışına Girdi -Bloomberg

Bloomberg tarafından aktarılan bilgilere göre dünyanın en büyük kripto para borsalarından FTX, yeni yatırımcı arayışına girdi.

Sam Bankman-Fried tarafından kurulan FTX, bu yılın başında düzenlediği C Serisi yatırım turu ile 400 milyon dolar değerinde yatırıp alıp, 32 milyar dolar değerlemeye ulaştı.

Konu hakkında bilgi sahibi olduğu bildirilen isimlere dayandırılarak aktarılan bilgilere göre borsa, buna benzer yeni bir tur düzenleyerek ek fonlama almak istiyor.

FTX, kripto para piyasasının bu son birkaç ay içerisinde girdiği zorlu süreç içerisinde bazı kripto para şirketlerine yardım eli uzattı.

Maddi zorluklar yaşayan lending platformlarından BlockFi, geçen ay FTX.US tarafından 400 milyon dolarlık fonlama aldığını duyurmuştu. Bu anlaşmanın uzun vadede satın alma anlaşmasına evrilmesi bekleniyor.

FTX, yine maddi zorluklar yaşayan bir diğer lending platformu Celsius ile de bir anlaşma yapmayı değerlendirmiş ancak Celsius’un bilançosunu inceledikten sonra bu anlaşmadan vazgeçmişti.

Celsius tarafından yapılan resmi iflas başvurusu ile birlikte şirketin bilançosunda 1 milyar doları aşkın değerde bir boşluk olduğu öğrenildi.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!