Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Borsası Zipmex, Para Çekme İşlemlerini Kademeli Şekilde Açıyor

Kullanıcılarının işlem kabiliyetine bazı kısıtlamalar getiren kripto para borsası Zipmex, para çekme işlemlerini aşamalı şekilde geri açıyor.

Kripto para borsalarından Zipmex, 20 Temmuz’da yaptığı açıklamayla birlikte platformdaki Z Cüzdanlarından yapılan para çekme işlemlerinin askıya alındığını duyurmuştu.

Z Cüzdanlarından Alım-Satım Cüzdanlarına para aktaramayan kullanıcılar, o tarihten beri platformdaki tokenlarıyla alım-satım işlemi yapamıyor.

Zipmex tarafından yapılan açıklamaya göre kullanıcılar, önümüzdeki günlerde bazı tokenlarını bu cüzdanlardan çıkarmaya başlayabilecek.

Z Cüzdanlarından bugünden itibaren Solana (SOL) çekilebiliyor. Buna 4 Ağustos’ta XRP ve 9 Ağustos’ta Cardano (ADA) da eklenecek.

Borsa yönetimi, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Bunun ufak bir adım olduğunun farkındayız ama bu yine de doğru yönde atılmış bir adım. Pek çok kullanıcımızın BTC’lerinin, ETH’lerinin ve stablecoinlerinin hala Z Cüzdanlarda kaldığının farkındayız. Bu tokenların bir kısmını ağustosun ortasından itibaren Alım-Satım Cüzdanlarına aktarmaya başlayacak ve tamamiyle uygun bir şekilde hareket etmeye çalışacağız.”

Zipmex’in yaşadığı maddi zorluk, borsanın lending platformlarından Babel Finance ile olan ilişkisinden kaynaklanıyor. Babel, haziran ayında platformdaki para çekme işlemlerini durdurmuş, Zipmex bu olay sonrasında 100 milyon dolarlık bir zararla karşı karşıya kalmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!