Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Waves Topluluğu, Likidite Krizini Atlatmak İçin Çözüme Ulaştı

Waves ekosistemindeki kullanıcılar, Vires.Finance platformunda yaşanan likidite krizini aşmak için ortak bir çözüm buldu.

Waves ekosisteminin ana lending platformu Vires.Finance için düzenlenen oylamadaki katılımcıların dörtte üçünden fazlası, “DeFi Canlandırma Planı” olarak adlandırılan çözüm planını onaylama kararı aldı.

Bu plan kapsamında, Vires.Finance platformunda USDT veya USDC cinsinden 250 bin dolardan fazla parası kalan kullanıcılar, paralarını ya hemen çekmek ya da söz konusu likidite krizi sonlandıktan sonra çekmek için talepte bulunabilecek.

Bu çözüm planının platforma gönderilen para çekme taleplerini azaltması ve böylece likidite krizini hafifletmesi bekleniyor.

Vires.Finance’te kullanılan ve algoritmik bir stablecoin olan USDN, nisan ayında Amerikan doları ile arasındaki sabit oranı yitirmişti. Bu olay USDN’nin piyasa değerinde 200 milyon dolarlık bir küçülmeye ve Vires.Finance’in bir likidite krizine girmesine yol açtı.

Waves’in kurucularından Sasha Ivanov, bu krizi hafifletmek için 500 milyon dolarlık borç alsa da, platformun kullanıcılarına hala borcu var.

Yeni çözüm planının onaylanmasıyla birlikte, parasını platformdan hemen çekmek isteyen kullanıcıların pozisyonu USDN cinsinden kapatılacak. Bu USDN’ler için 365 günlük bir bekleme dönemi olacak ve kullanıcılara fazladan %5’lik bir bonus ödenecek.

Parasını sonradan almak isteyen kullanıcılara ise piyasadaki koşullar iyileştiğinde ödeme yapılacak. Kullanıcılar bu ödeme yapılıncaya kadar herhangi bir pasif getiri elde etmeyecek.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!