Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Cüzdanı MetaMask, EIP-1559 İçin Yeni Bir Sürüm Hazırlıyor

Kripto para kullanıcılarının özel anahtarlarını başkalarına emanet etmeden işlem yapabildiği MetaMask, perşembe günü yaptığı açıklamada Ethereum Improvement Proposal (EIP) 1559 için yeni bir sürümün yolda olduğunu duyurdu.

MetaMask ekibi tarafından sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımda, EIP-1559 ile uyumlu yeni sürümün gas ücretlerini tahmin etme, kullanıcı arayüzü ve “gelişmiş ayarlar” bakımından daha iyi bir deneyim sunacağı açıklandı.

Ethereum ve daha farklı blockchainler ile uyumlu şekilde kullanılabilen MetaMask, EIP-1559 için gerekli altyapı desteğini Ağustos 2021’den beri sağlıyor. Aynı ayın başında uygulamaya giren EIP-1559; Ethereum blockchainindeki işlem mekanizmasını sabit bir gas ücreti tarifesi getirmek suretiyle değiştirdi.

Getirilen değişikliklik kapsamında, kullanıcılarının ‘base fee’ adı altındaki ücret için ödedikleri ETH’ler, işlem yapıldıktan bir sonraki blokta yakılarak dolaşımdan çıkarılıyor. EIP-1559 uygulamaya girdiğinden beri toplamda yaklaşık 5 milyar dolar değerinde olan 1 milyon 240 binden fazla ETH yakıldı.

MetaMask, EIP-1559 ile uyumlu hareket etmeye başladığından beri kullanıcılara işlem ücreti seçerken düşük, orta ve yüksek olmak üzere üç farklı öneride bulunuyor. Kullanıcılar bu seçeneklere ek olarak “gelişmiş ayarları” kullanarak gas limitini ve maksimum ücreti belirleyebiliyorlar.

Bugün yapılan açıklamaya göre “yakın zamanda” hazır olacak yeni sürümün, kullanıcılara daha iyi bir işlem deneyimi sunması bekleniyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!