Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinbase CEO’su Bir Projeyi Çalma İddiasıyla Mahkemeye Verildi

Blockchain sektörüne yeni giriş yapan şirketlere yatırım, destek ve mentörlük yapan MouseBeltLabs’e göre, Coinbase CEO’su kendilerinin çoktan yatırım yaptığı bir projeye yatırım teklifi sundu.

Knowledgr adlı bilimsel makalelere token’lar karşılığında erişebilen bir platforma MouseBeltLabs’in yatırımından sonra teklif sunduğu iddia edilin Coinbase CEO’sunun amacının kendi kuracağı ResearchHub adlı benzer şirket için kolay yoldan kaynaklara erişmek ve sektörde rakibi olacak olan Knowledgr’ı devre dışı bırakmak olduğu iddia ediliyor.

MouseBeltLabs, ResearchHub‘ın Knowledgr ile ilgisi olduğunu, Armstrong’un bir sözleşmeye müdahale ettiğini ve haksız kazanç elde edeceğini belirterek Kaliforniya Yüksek Mahkemesi‘ne şikayette bulundu. Şikayete göre Armstrong şirkete yatırım yapabilmek amacıyla finansal destek ve token’ları Coinbase‘de listelemek gibi tekliflerde bulundu.

MouseBelt‘in iddiasına göre Armstrong 2019 Haziran ayında Knowledgr’ın geliştiricisi Patrick Joyce ile iletişime geçerek, ilerleyen süreçlerde yatırımın nasıl gittiğine bakılarak Coinbase‘in daha büyük bir yatırım yapması için Knowledgr’ın %1‘lik hissesine karşın kişisel olarak 50 bin dolarlık teklif sundu. 50 bin dolar Temmuz 2019 ortalarında Knowledgr‘a iletildi.

Yine MouseBelt‘in iddiasına göre, Armstrong sadece potansiyel bir rakibi elimine etmekle kalmayacak aynı zamanda MouseBelt’in Knowledgr için yaptığı finansal ve teknik yatırımlardan faydalanacaktı. Bu sayede ResearchHub, MouseBelt‘ten faydalanarak çok daha düşük maliyetle ve başarılı bir şekilde hayata geçirilecekti.

Bir başka iddiaya göre Armstrong Joyce’a, Knowledgr’da CEO olarak çalışırken MouseBelt’i yanlış yönlendirirse ona iş sağlayacağı sözünü verdi.

Coinbase temsilcisi:

“Bütün bu iddiaların anlamsız olduğuna inanıyoruz, hakkımızı mahkemede savunmak ve kendimizi kanıtlamak için sabırsızlıkla bekliyoruz.”

dedi.

 

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!