Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Firmaları, Silvergate ile Bağlarını Tek Tek Koparıyor: İşte O Şirketler

En büyük stablecoin ihraççılarından Tether (USDT), Circle (USDC) ve Paxos (USDP) iflasına dair hakkında spekülasyonlar dolaşan kripto para odaklı banka Silvergate hakkında açıklamada bulundu.

Stablecoin ihraççıları Tether, Circle ve Paxos’un yanı sıra kripto para borsaları Bitstamp, Coinbase ve Gemini de Silvergate’in talebi sonrasında şirketle olan ortaklıklarını azaltacaklarını açıkladı.

Paxos 2 Mart tarihinde resmi sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı açıklamada, Silvergate üzerinde herhangi bir varlığının bulunmadığını belirtti. Ayrıca Silvergate üzerinden yapılan tüm ödemelerin de durdurulduğunu açıkladı.

Circle sosyal medya hesabı üzerinde konuya dair yaptığı açıklamada, Silvergate ile ilgili piyasada dolaşan endişelere karşı duyarlı olduklarını, durumla ilgili şirketin gerekli süreci yürüttüğünü ve müşterilerinin konu hakkında bilgilendireceğini belirtti.

Bir başka stablecoin ihraççısı olan Tether CEO’su Paolo Adoino 2 Mart tarihinde yaptığı açıklamada, Tether’in Silvergate ile herhangi bir ilişkisinin bulunmadığını bildirdi.

Kripto Para Borsaları da Ayrılıyor

Öte yandan kripto para borsaları Bitstamp, Coinbase ve Gemini ise şirketle olan ortaklıklarını sınırlandıracaklarını ifade etti.

Borsalar, 2 Mart tarihinde resmi sosyal medya hesapları üzerinden yaptıkları açıklamalarda, Silvergate üzerinden yapılan transfer işlemlerini durdurduklarını açıkladı.

Nasdaq verilerine göre Silvergate 2 Mart tarihinde %57,10 değer kaybederek 13,45 dolar seviyesinden 5,72 dolar seviyesine kadar değer kaybetti. Silvergate, seans öncesi piyasada 5,49 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Öte yandan Mike Novogratz’ın Galaxy Digital’i de benzer bir şekilde Silvergate’e karşı olan faaliyetlerini durdurma kararı aldı. Galaxy Digital, bankadan ve bankaya yapılan havaleleri ve para  durdurduğunu duyurdu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!