Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SEC’nin Binance-Voyager Anlaşmasına Yönelik İtirazına Beklenmedik Karşılık

ABD iflas mahkemesi Yargıcı Michael Wiles, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) Binance US. ve Voyager arasındaki satın alma anlaşmasına itirazını şüpheli bulduğunu belirtti.

Reuters’ın haberine göre Yargıç Wiles 2 Mart tarihinde yapılan duruşmada, SEC’nin Binance US.’in iflas etmiş kripto kredi platformu Voyager Digital’ı 1,02 milyar dolar karşılığında satın alma girişimine karşı yaptığı itirazın başka amaçlar barındırdığından şüphelendiğini ifade etti. Wiles, SEC’yi yetersiz bilgi sağladığı gerekçesiyle eleştirirken uzmanlar, Jim Cramer’ın tezinin gerçek olma olasılığını yeniden gözden geçirdi.

Yargıç Wiles SEC avukatı William Uptergove’a hitaben yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:

Buraya gelip bana her şeyi durdurmam gerektiğini çünkü ortada bir sorun olabileceğini söylüyorsunuz. Ancak soruna dair herhangi bir açıklama yapılmıyor. Bu oldukça tuhaf ve açıkçası bu itirazın başka bir nedenin paravanı olduğu hissine kapılıyorum.

SEC avukatı, alacaklıların düzenleyici riskler konusunda yeterince uyarılmadığını ayrıca Voyager’ın yerel token’ı VGX’in bir menkul kıymet olabileceğine dair şüpheler olduğunu belirtti. Ancak yargıcın kendisine yönelttiği “VGX bir menkul kıymet midir?” sorusuna net bir cevap vermekten kaçındı.

Voyager avukatı satın alma anlaşması ile beraber alacaklıların, varlıklarının %73’üne yakının geri alabileceğini ve mevcut kripto para piyasasındaki iyileşmeye bağlı olarak oranın daha da yükselebileceğini dile getirdi.

Yargıç Wiles’ın çıkışı ABD’li popüler sunucu Jim Cramer’ın ocak ayında konuya dair ortaya attığı teoriyi akıllara getirdi. Cramer, SEC’nin Binance’in satın alma anlaşmasının altından kalkamayarak iflas edeceğini düşündüğü için satın alma anlaşmasını engellediğini iddia etmişti.

Uzmanlar, kripto para borsası sektörünün %60’ından fazlasına hakim olan Binance’in iflasının sektörü geri dönülemez bir noktaya getirmesinin imkansız olmadığını belirterek Cramer’ın düşüncelerinde haklı olabileceğini ifade etti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!