Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Popüler Sunucu Uyardı! SEC Binance’in İflasından Mı Endişeleniyor?

Reyting rekorları kıran ABD’li popüler sunucu Jim Cramer, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) Binance ve iflas eden Voyager Digital arasındaki 1 milyar dolarlık satın alma anlaşmasını kasıtlı olarak engellediğini iddia etti.

Cramer 5 Ocak tarihinde resmi sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı paylaşımda,  Binance US’in iflas eden kripto kredi platformu Voyager Digital’in varlıklarını satın alma anlaşmasının SEC tarafından kasıtlı olarak engellediğini öne sürdü.

SEC, gün içerisinde Binance.US’in Voyager Digital’i 1 milyar dolara devralmasına karşı “sınırlı itirazda” bulundumuştu. Kurum itiraz sebebi olarak “gerekli bilgi eksikliğini” öne sürerken anlaşmaya dair daha fazla detay talep etti.

SEC’nin bu hamlesini açıklarken insanların gereksiz yere para kaybetmesini sevmediğinin tekrar altını çizen Cramer, konu hakkındaki iddialarını şu ifadelerle dile getirdi:

SEC, Binance’in Voyager anlaşmasını tamamlamasına izin vermiyor… Bence SEC, Binance’in düşündüğümüzden daha zayıf bir şirket olduğunu kanıtlamasından oldukça endişe duyuyor. Yineliyorum, kriptoyu sevmiyorum ve kripto savunucuları kriptoya ihtiyacımız olduğu konusunda çok katı… İnsanların gereksiz yere para kaybetmesini sevmiyorum.

Cramer, paylaşımında SEC’nin Binance.US’in satın alma işleminin altından kalkamayacağından ve satın alma sonrasında bilançosunu tekrar dengeleyemeyerek iflas etmesinden endişe duyduğunu ima etti. Uzmanlar, SEC’nin Binance.US’in potansiyel çöküşü sonrasında kripto para piyasasındaki korku ve paniğin geleneksel finansal piyasalarda bir infiale yol açmasından endişelenmesi olasılığının ihtimal dahilinde olduğunu belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!