Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Batmış Kripto Platformu Celsius’un Eski CEO’suna Dolandırıcılık Davası

New York’taki başsavcılık ofisi, kripto para lending şirketi Celsius’un eski CEO’su Alex Mashinsky’ye dava açtı.

Başsavcılık, iflas etmiş Celsius’un eski CEO’sunu şirketin yatırımcılarını dolandırmakla suçluyor. Açılan davada şu iddialar yer alıyor:

“Celsius’un çöküşü yüzünden birçok kişi çaresiz bir duruma düştü ve finansal bir yıkım yaşadı. Celsius’un iş modeli sürdürülebilir değildi. Yaptığı yatırımlardan yeteri kadar kazanç sağlayamayan Celsius, kurumsal müşterilere teminatsız borçlar vermeye, regüle edilmemiş merkeziyetsiz finans protokollerinde riskli stratejiler izlemeye başladı.”

Başsavcı Letitia James, konuyla ilgili açıklamasında, “Alex Mashinsky, Celsius’un eski CEO’su olarak, şirket yatırımcılarına finansal özgürlük vadetti ama onların finansal bir çöküş yaşamalarına sebep oldu.” dedi.

Başsavcılığın iddiasına göre Celsius, 11,9 milyar dolar yükümlülüğü olmasına rağmen, insanlara toplamda 11 milyar dolar değerinde varlık yönettiğini söyleyerek yatırımcıları aldattı.

İflas sürecinde olan Celsius’la ilgili kısa süre önce de emsal niteliğinde bir mahkeme kararı alındı. Bu karara göre Celsius müşterilerinin şirketteki hesaplarında tuttukları paralar, Celsius’a ait sayılıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!