Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Fonu 3AC’nin Kurucularına, Twitter Üstünden Çağrı Belgesi

Three Arrows Capital’ın tasfiyesini yürüten memurlar, fonun kurucularını Twitter üzerinden mahkemeye çağırdılar.

İflas sürecine giren Three Arrows Capital’ın tasfiye sürecinde ilginçlikler yaşanmaya devam ediyor.

Birkaç ay öncesine kadar milyar dolar değerinde olan bu kripto para fonunun kurucuları Kyle Davies ve Zhu Su, fon battığı zamandan beri kaçak durumda.

Fonun tasfiyesiyle ilgilenen memurlar, Three Arrows Capital kurucularının iflas sürecinde iş birliği yapmaya yanaşmadığını söylüyor. Tasfiye memurları bu yüzden çareyi bu iki ismi Twitter üzerinden mahkemeye çağırmakta buldu.

Three Arrows Capital’ın iflas süreci aynı anda ABD’de, Singapur’da ve İngiliz Virjin Adaları’nda yürütülüyor. Tasfiye sürecini yöneten Teneo adlı firma, mahkeme çağrı belgesini Twitter üzerinden gönderebilmek için mahkemeden izin talep etmişti.

Tasfiye memurları, ortak şekilde yaptıkları açıklamada şunları söylediler:

“Alacaklılara olabildiği kadar para iadesi yapılabilmesi için, Three Arrows Capital Limited’ın tasfiye sürecini ilerletmekte kararlıyız. Ne yazik ki fonun kurucuları bu konuda iş birliği yapmayı kabul etmiyorlar. Bu yüzden, kendilerine olan taleplerimizi onlara Twitter hesapları üzerinden iletebilmek için hem ABD’deki hem de Singapur’daki mahkemelerden yetki aldık.”

Tasfiye memurları, bu ayın sonuna kadar 3AC’nin finansal hesaplarına, dijital varlıklarına ve sahip olduğu belgelere dair bilgi almak istiyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!