Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto ile Uyuşturucu Satan Adama 70 Ay Ceza!

Amerika Avukatlar Birliği’nin Güney Kaliforniya biriminin yaptığı açıklamada, kripto para ile uyuşturucu satan San Diego vatandaşı bir adamın, 70 ay hapis cezası aldığı ifade edildi.

Konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada 39 yaşındaki Amerikan vatandaşı Justin Gornik’in, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandığı ifade edilirken, 70 ay hapis cezası aldığı açıklandı.

Gornik’in internet üzerindeki dark web paltformlarında bir süredir uyuşturucu sattığının tespit edildiğinin altını çizen dava hakimi Anthony J. Battaglia, suçlu ismin aynı zamanda uyuşturucu satışından elde ettiği gelirleri de kripto paraya çevirdiği ve bu parayı bu şekilde akladığını da ortaya koydu.

Gornik’in Alpha Bay, Trade Route ve Abraxas gibi dark web platformlarında sürekli olarak satış yaptığı ifade edilirken, bu satışlar karşılığında ise Bitcoin ve Monero gibi kripto paraları kabul ettiği açıklandı.

Gornik’in aynı zamanda bu sitelerde farklı perde isimler kullandığı ve bu şekilde izini kaybettirmeye çalıştığı da ifade edilen detaylar arasında yer aldı.  Uyuşturucu satıcılarının son dönemde kripto para ile ödeme almaya giderek daha fazla bir oranda başladığının da altını çizen yargıç Battaglia, bu duruma kurum olarak göz yummayacaklarını söyledi ve tedbirlerin artacağını da ifade etti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment