Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Karşıtı Kongre Üyesine Göre ABD’de Yakın Zamanda Kripto Yasağı Mümkün Değil

ABD’li kongre üyesi kripto paraların ve Bitcoin’in (BTC) yakın gelecekte yasaklanmasının pek mümkün görünmediğine dair açıklamalarda bulundu.

ABD’li politika yapıcıları kripto paraların bugünü ve geleceği hakkındaki tartışmalarına devam ediyor. 4 Eylül tarihinde New York Times‘da yayınlanan bir haberde, Demokrat Parti temsilcisi Brad Sherman‘ın kripto paralar hakkındaki iddialı sözlerine yer verildi. Sherman her ne kadar kripto para karşıtlığı ile biliniyor olsa da, temsilciye göre yakın zamanda bir yasaklamanın gelmesi olası görünmüyor.

Yakın zamanda bir yasak göreceğimizi sanmıyorum. ABD’li kripto para lobicileri bu işi yardım kampanyalarında ve sponsorluk işlerinde kullanıyorlar. Bu sebeple lobilere karşı bir savaş vermenin anlamı yok. Kripto paraların ilk dönemlerinde önemini ve olgunlaşma sürecini bilmediğimiz için onları yasaklamadık ve şimdi de yasaklamıyoruz çünkü artık arkasında çok fazla para ve güç var.

Çoğu kripto para eleştirmeni gibi Sherman’da bireysel yatırımcıların dolandırıcılık kurbanı olmasından endişe ettiğini ifade ediyor. Ancak Sherman, kripto paranın daha sistemik bir tehdit oluşturduğundan, suçlulara ve insan hakları ihlalcilerine olanak sağladığından yakınıyor. Aynı zamanda finansal sistem için bilinmedik bir tehdit oluşturduğundan ve ABD dolarının egemenliğini baltalayabileceğinden endişe duyuyor.

Sherman konuşmasındaki örneğinde, geçtiğimiz günlerde yasaklanan ve Kuzey Koreli siber suçlulara ait olduğu düşünülen Tornado Cash‘den bahsediyor. Bu tarz durumlarda devlet müdahalesinin gerekli olduğuna değinen temsilci, kripto paraların suçluların arkasına saklanabileceği bir alana dönüşmesinin önüne geçilmesini istiyor.

Demokrat parti temsilcisi her ne kadar kripto para karşıtı görüşlerini dile getirmekten çekinmese de, onları kökten yasaklamanın şuan için mümkün olmadığının da farkında görünüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!