Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

KyberSwap Saldırısının Suçluları Binance Tarafından Tespit Edildi: CEO CZ’ye “Abi” Yakıştırması

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance’in CEO’su Changpeng Zhao (CZ), KyberSwap saldırısı hakkında 2 şüpheli tespit ettiklerini bildirdi.

Çok zincirli bir kripto para borsası KyberSwap’in 1 Eylül tarihinde yaşadığı 265 bin dolarlık siber saldırının ardından Binance’in CEO’su Changpeng Zhao, konu ile ilgili sosyal medya hesabından açıklamada bulundu. Açıklamasında, Binance güvenlik ekiplerinin olay hakkında iki şüpheli belirlediklerini ve bilgileri KyberSwap’e sağladıklarını ayrıca kolluk kuvvetleri ile koordinasyon halinde olduklarını bildirdi.

Changpeng Zhao, daha öncesinde de Curve Finance’in 10 Ağustos tarihinde yaşadığı saldırıyı yakından takip ettiklerini belirtmişti. Olaydan yalnızca 2 gün sonra Changpeng Zhao, Curve Finance saldırganlarının çaldığı 570 bin doları Binance’e aktarırken tespit edildiklerini, varlıklarının dondurulduğunu ve sahiplerine iade edilmek üzere Curve Finance’e verileceğini açıklaması üzerine sosyal medyadan büyük bir beğeni toplamıştı.

Yaşanan bu ikinci kurtarma olayına istinaden ise sosyal medyada bir kullanıcı, Binance hakkında şu ifadelerde bulundu:

Binance kripto para piyasasının ağabey rolünü oynuyor. Binance, platformunu güvence altına almanın ötesine geçerek tüm kripto ekosistemini güvence altına alıyor. 

Ancak Changpeng, kullanıcının bu düşüncesine cevaben, kriptoda bir ağabey rolüne ihtiyaç olmadığını sadece ellerinden geldiğince yardımcı olduklarını belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!