Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

KyberSwap 265 Bin Dolar Çalan Saldırganlara Seslendi: Parayı Geri Getirin Yüzde 15’i Kadar Ödül Verelim

Çok zincirli bir Dex toplayıcı olan KyberSwap, günün erken saatlerinde siber saldırıya uğradı. KyberSwap, saldırganın fonları iade etmesi durumunda çalınan varlığın %15’i kadar ödeme yapacağını bildirdi.

KyberSwap 1 Eylül tarihinde resmi web sitesi üzerinden yaptığı açıklamada, site üzerinde bir saldırı tespit ettiklerini ve etkisiz hale getirdiklerini belirtti. Şirket, saldırıdan toplam 2 cüzdanın etkilendiğini ve çalınan toplam tutarın 265 bin dolara denk geldiğini söyledi.

Borsa, toplamda 2 saat süren saldırının durdurulmasının ardından işlemlerin tekrar güvenli olduğunu ve saldırıdan etkilenen hesapların zararlarının tazmin edileceğini açıkladı. Ayrıca saldırının akıllı sözleşmelerde bulunan bir açıktan kaynaklanmadığını dolayısıyla tekrar edemeyeceğini de bildirdiler.

Açıklamasında ayrıca saldırgana da seslenen KyberSwap, saldırgana şu mesajı iletti;

Merhaba saldırgan. Merkezi borsalardan aldığınız paraları hangi adreslerde sakladığınızı biliyor ve oradan sizi takip edebiliyoruz. Ayrıca sahip olduğunuz adreslerin OpenSea profilerine sahip olduğunu da biliyoruz ve sizi NFT topluluklar veya doğrudan OpenSea üzerinden de takip edebiliriz. Borsa kapıları üzerinize kapanırken çalınan parayı kendinizi ifşa etmeden çekmeniz mümkün olmayacak. Parayı iade etmeniz halinde size, sitemizdeki bir açığı tespit etmemize yardımcı olduğunuz için çalınan miktarın %15’ini (39.750 dolar) ödül olarak sunuyoruz. Kabul ettiğiniz takdirde aşağıdaki adrese çalınan fonların iadesini yapabilirsiniz.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!