Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin’e (BTC) Olan Güven Sürüyor: Yatırımcıların yarısından fazlası ayı piyasasına rağmen satış yapmadı

Verilere göre 10 aylık ayı periyodu boyunca yatırımcıların yarısından fazlası Bitcoinlerini fiyat ne olursa olsun satmamayı tercih etti.

Bitcoin fiyatı geçtiğimiz seneden bu yana %70‘lik bir düşüş hareketi sergiledi. Her ne kadar boğucu ayı sezonu devam ediyor ve yatırımcıyı strese sokuyor olsa da bu süreç içerisinde yatırımcıların yarısından fazlası ellerindeki varlıkları satmamayı tercih etti. Tipranks verilerine göre, var olan bütün Bitcoin cüzdanlarının %62‘si 1 yıldan daha uzun süredir Bitcoin varlıklarını korumaya devam etti.

Aynı zamanda söz konusu verilere göre yatırımcıların %32‘lik kısmının geçtiğimiz eylül ayından bu yana Bitcoin satışı yapmadığı görülüyor. “Hodl” stratejisini benimseyen yatırımcıların çoğunlukta olması ve bu fiyatlardan satış yapmanın makul olmadığını düşünmesi, aynı zamanda Bitcoin üzerindeki satış baskısını da azaltıyor.

Bir yandan Glassnode verilerine bakıldığında, borsalarda tutulan Bitcoin miktarı son zamanların en düşük seviyelerinde gezinmesi, bu satış baskısının gerçek anlamda hafiflediğini işaret ediyor. Yatırımcıların çoğunluğu Bitcoin’in geleceğine inanıyor gibi duruyor ve uzun vadeli bekleyişlerini istikrarlı bir şekilde sürdürmeye devam ediyor.

Kripto para analistlerinin bir kısmı azalan bu satış baskısının Bitcoin için yakın zamanda olumlu fiyat hareketliliklerine sebebiyet vereceğini düşünse de halen daha daha derin düşüş hareketliliklerini bekleyen bir kitle de mevcut bulunuyor. Bitcoin fiyatı haberin kaleme alındığı  esnada 2017 yılı zirve fiyatı olan kritik destek 20 bin dolara tutunmaya devam ediyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!