Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Antik Bitcoin (BTC) Balinaları Kış Uykusundan Uyanıyor: Satış Baskısı Mı? Manipülasyon Mu?

Satoshi döneminden kalma Bitcoin balinası kripto para borsası Kraken’e yaklaşık 100 milyon dolar değerinde 5.000 Bitcoin (BTC) gönderdi.

Oklink tarafından sağlanan verilere göre, bir Bitcoin balinası tarafından 2013 yılında oluşturulmuş cüzdandan 4 Eylül tarihinde Kraken’e 5.000 Bitcoin transfer edildi. Veri platformlarının sağladığı bilgiler göz önünde bulundurulduğunda son birkaç hafta içerisinde birçok eski Bitcoin balinasının adresinde toplu hareketler tespit edildi.

OKLink tarafından uyandığı tespit edilen balinanın son hareketi Mayıs 2021 tarihinde gerçekleşmişti. Aralıklı olarak farklı adreslere oldukça küçük miktarlar transfer eden hesabın ilk kaydı, 19 Aralık 2013’te 5.000 Bitcoin’in girişi ile başlıyor.

Uzun vadeli Bitcoin yatırımcılarının ortalama maliyetinin güncel fiyata oldukça yaklaştığı bu dönemlerde Bitcoin balinalarının toplu hareketleri satış baskısı olarak görülebiliyor. Ancak balinaların genelde varlıklarını tezgah üstü piyasalarda satma olasılıkları daha yüksek olduğu için satışların piyasa fiyatı üzerinde etkili olması beklenmiyor.

Eski cüzdanların toplu hareketleri sosyal medyada, ilgili hesapların Bitcoin’in yaratıcısı Satoshi Nakamoto ile ilişkili olduğuna dair spekülasyonlara yol açıyor. Ancak bu iddiayı spekülasyondan öteye götürecek bir kanıt bulunamıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!