Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Teknoloji Devi LG NFT Pazarına Giriyor: İşte Bu Altcoin’i Seçti

Dünyaca ünlü LG firması, Hedera (HBAR) altyapısını kullandığı NFT (Non-fungible token) platformunu yakın zamanda hayata geçirmeyi planlıyor.

Güney Koreli teknoloji devi LG, NFT piyasasına iddialı bir giriş yapmaya hazırlanıyor. LG tarafından hazırlanan yenilikçi NFT pazar yeri olan “LG Art Lab” belirli televizyonlarda kullanıma sunulacak. Hedera altyapısını kullanan NFT pazar yeri, kullanıcıların basit bir QR kod okutma işlemiyle sahip oldukları LG televizyonlarından NFT alıp satmasına ve ekranlarında sergilemesine olanak tanıyacak.

Geçtiğimiz dönemlerde bir diğer Güney Kore şirketi Samsung‘un Nifty Gateway tarafından desteklenen 3 farklı model televizyonunda NFT hizmeti vermesi rakip firma olan LG’yi de bu sektörde yer almaya teşvik etmiş gibi görünüyor.

Söz konusu NFT pazar yeri için Ethereum altyapısı değil de Hedera altyapısı seçilmiş olması dikkatlerden kaçmasa da bunun bariz bir sebebi var: LG, 2020’den beri Hedera’nın yönetim konseyinde yer alıyor. Bu noktada Hedera’nın blockchaini NFT işlemleri için düşük karbon ayak izli, ucuz ve hızlı bir deneyim imkanı sağlayacak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!