Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Kışı Etkileri: BitMEX ve Galaxy Digital Birçok Personelini İşten Çıkarıyor

Uzun süredir devam eden kripto para kışının gölgesinde büyük şirketler işten çıkarma operasyonlarına devam ediyorlar.

Kripto kışı, sektörle bağlantılı birçok şirketin iflasına yol açtı veya ciddi kemer sıkma politikalarıyla karşı karşıya bıraktı.

Kriptonun bu sert yüzüne karşı hazırlık yapmayan şirketler arasına son günlerde köklü kripto para borsası Bitmex ve milyarder Michael Novogratz‘ın CEO’su olduğu Galaxy Digital‘de (GLXY) katıldı.

Bitmex cephesine, CEO Alexander Höptner‘in görevinden ayrılmasından bir hafta sonra ciddi işten çıkarma kararları alındı. Şirket politikasında yenilikçi kararlar almak durumunda kalan Bitmex, bu sürecin bir parçası olarak “üzülerek” işten çıkarma yapmaları gerektiğini açıkladı. Şimdilik personelinin %30’unu çıkaracağını duyuran Bitmex, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

İstenmeyen bir sonuç olarak iş gücümüzde değişiklikler yapmak zorunda kaldık. En büyük önceliğimiz, etkilenecek tüm çalışanların ihtiyaç duydukları desteğe sahip olduğundan emin olmaktır.

Milyarder Michael Novogratz’ın CEO’luğunu yaptığı kripto odaklı yatırım şirketi Galaxy Digital ise yakın tarihli bir açıklamada personellerinin %20‘sini işten çıkaracaklarını duyurdu. Şirketin hisseleri bu yıl %70‘ten fazla değer kaybetti. Ayrıca şirket, kripto para piyasasının devam eden ayı koşullarından ciddi şekilde zarar gördü.

Medya raporlarına ve basın bültenlerine göre nisan ayının başından bu yana kripto para sektöründe çalışan 11.700 kişinin işini kaybettiği tahmin ediliyor. Kripto borsaları Coinbase (COIN), Gemini ve Crypto.com‘un gibi büyük firmalar da geçtiğimiz süreçte işten çıkarmalar yapmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!