Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Vitalik Buterin’den Elon Musk’ın “Mavi Tik” Kararına Tepki: Dolandırıcılara Karşı Verilen Mücadeleye Zarar Verebilir

Ethereum kurucularından Vitalik Buterin, Elon Musk’ın aylık 8 dolar karşılığında mavi tik uygulamasının amacına zarar vereceğini öne sürdü.

Vitalik Buterin 2 Kasım tarihinde resmi sosyal medya hesabından paylaştığı gönderide, Elon Musk’ın aylık 8 dolar karşılığında mavi tik alarak kullanıcıların kendilerini istediği gibi isimlendirmesi uygulamasının Twitter dolandırıcılarına karşı verilen mücadeleye zarar vereceğini iddia etti.

Vitalik, mavi tik uygulamasının Twitter’daki doğrulanmış hesapları tasdik ettiğini ve bunun yeterli doğrulama koşullarının oluşturulmaması durumunda platformdaki dolandırıcılık faaliyetlerini arttırabileceğinden bahsetti. Ancak yeterli doğrulama koşullarının oluşturulması durumunda uygulamanın amacına yönelik olabileceğini belirtti.

Öte yandan Vitalik, aylık 8 dolar uygulamasının ekonomik bir hiyerarşi oluşturacağı yönündeki eleştirilere ise katılmadığını ifade etti. Şu anki mavi tik sisteminin üzerinde konuşulandan çok daha kötü olduğunu belirten kurucu, ideal bir doğrulama sisteminin maliyeti üzerinden ve premium hizmetlerden ayrı olarak ücretlendirilmesi gerektiğinin de altını çizdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!