Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Stablecoin İhraççıları Circle (USDC) ve Paxos (USDP) Singapur’dan Lisans Aldı

Stablecoin ihraççıları Circle (USDC) ve Paxos (USDP), Singapur Para Otoritesinden (MAS) lisansları için onay aldı.

Stablecoin ihraççıları Circle ve Paxos, MAS’e ayrı ayrı yaptıkları lisans başvurularının onaylandığını bildirdi. MAS, Circle’a Büyük Ödeme Kuruluşu Lisansı için prensipte onay, Paxos’a ise dijital ödeme tokenları sunmak için lisans verdi. Şirketlerin farklı lisanslar alması dikkat çekti.

Circle 2 Kasım tarihinde resmi web sitesi üzerinden yaptığı basın açıklamasında, Büyük Ödeme Kuruluşu Lisansı için prensipte onay aldığını belirtti. Şirket bu lisans sayesinde Singapur’da dijital ödeme tokenları, sınır ötesi ve yurt içi transfer hizmetleri ve yeni nesil finansal hizmetler sunma hakkına sahip oldu.

Öte yandan Paxos yine aynı tarihte resmi web sitesi üzerinden yayınladığı basın açıklamasında, MAS’ten dijital ödeme token’ı hizmetleri sunmak için lisans aldığını duyurdu. Şirket yasal olarak yerel işletmelere ve bireysel yatırımcılara dijital varlık ve blockchain ürünleri hizmeti sunabilecek.

Singapur, dijital varlıkların ve blockchain teknolojisinin benimsenmesi açısından oldukça hızlı ilerliyor. Ülkenin regülasyon ve yeni kullanım alanları üzerine birçok çalışması bulunuyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!