Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Madencisi Greenidge, 100 Milyon Dolarlık Finansmanla Büyüyecek

New York’taki bir kripto para madencilik merkezinin sahibi olan Greenidge Generation Holdings, faaliyetlerini büyütebilmek için 100 milyon dolar finansman aldı.

Yeni finansmanın 81.4 milyon dolarlık kısmı, NYDIG’e bağlı bir işletmeden borç olarak alındı. Paranın yaklaşık 26.5 milyon dolarlık kısmını ise B. Riley Financial, Inc’e bağlı bir kuruluşla yapılan bono anlaşması oluşturuyor.

Greenidge Generation Holdings tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamaya göre şirket, işlettiği veri merkezlerinin üretim kapasitesini bu yıl bitmeden 4,7EH/s’ye çıkarmış olmayı planlıyor.

Şirketin planları arasında New York’taki merkezin yanı sıra, ABD’nin diğer bölgelerindeki operasyonlarını büyütmek var. Şirket yakın zamanda Güney Carolina’da bitcoin madenciliği yapmaya başlamıştı.

Greenidge’in New York’taki merkezi, kripto para madenciliğinin çevresel etkileri sebebiyle çevreci gruplardan tepki çekmişti. Şirket, bu tesis için aldığı ruhsatın yenilenip yenilenmeyeceğiyle ilgili kararın çıkmasını bekliyor. Kararın 31 Mart’tan önce öğrenilmesi bekleniyor.

New York’taki kanun yapıcılar, bir yandan kripto para üretmek için karbon temelli yakıt kullanan madencilere kısıtlama getirecek bir tasarı üstünde çalışmayı sürdürüyorlar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!