Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Grayscale Spot Bitcoin ETF Mücadelesinin Sonunda SEC’ye Karşı Yasal Süreç Başlatabilir

Grayscale CEO’su Michael Sonnenshein, Grayscale Bitcoin Trust’ın (GBTC) spot Bitcoin borsa yatırım fonuna (ETF) dönüştürme başvurusunun ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından reddedilmesi halinde şirketin yasal bir süreç başlatabileceğini ima etti.

Sonnenshein, 29 Mart tarihinde Bloomberg ile gerçekleştirdiği röportaj sırasında şirketin spot Bitcoin ETF başvurusunun SEC tarafından reddedilmesi durumunda “İdari Usul Yasası” (APA) dava seçeneğini değerlendirip değerlendirmeyecekleri sorusu üzerine tüm seçeneklerin masada olduğunu söyledi.

Bence tüm seçenekler masada. Grayscale ekibi, amiral gemisi fonumuz GBTC’yi bir ETF’ye dönüştürmek için şirketimizin tüm kaynaklarını kullanıyor. Yatırımcıların, elimizden geleni yaptığımızı ve onlar için savunmaya devam edeceğimizi bilmeleri gerçekten önemli.

Röportajda, GBTC‘nin 50 eyaletten yatırımcılara sahip olduğunu ve ABD’de GBTC‘nin sabırla bir ETF‘e dönüştürülmesini bekleyen 800.000’den fazla yatırımcı olduğunu dile getiren Sonnenshein;

Artık piyasada Bitcoin vadeli işlem ETF’lerine sahip olduğumuz gerçekten çok heyecan verici bir duyuruydu. Ancak ne yazık ki bu yatırımcıları Bitcoin vadeli işlem ürünlerine zorladı. Çünkü bunlar var olan tek şey.

ifadelerine yer verdi.

Sonnenshein, sözlerini spot Bitcoin ETF’leri hakkında SEC’yi eleştirerek tamamladı.

Nihayetinde asıl meselenin, bir spot Bitcoin ETF’nin onaylanıp onaylanmaması olduğuna değil, ne zaman onaylanacağı olduğuna inanıyoruz.

Grayscale, GBTC‘yi spot Bitcoin ETF’e dönüştürme planları doğrultusunda ilk kez Ekim 2021 tarihinde SEC’ye başvuruda bulunmuştu. SEC, önerilen değişiklikleri değerlendirmek için daha uzun bir süreye ihtiyaç olduğunu öne sürerek aralık ve şubat aylarında başvuru kararını iki kez erteledi.

 

Sec, şubat ayında verdiği son erteleme kararında Grayscale tarafından önerilen değişiklikleri kamuoyunun geri bildirimine açtı. Şubat ayında yapılan bir analize göre SEC tarafından alınan geri bildirimler katılımcıların %95’inin değişikliği desteklediğini ortaya koydu.

 

Ayrıca Grayscale, web sitesinin bir bölümünü yatırımcıları SEC’e yorum göndermeye teşvik etmek için ayırdı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!