Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

WisdomTree Avrupa’da Solana, Cardano ve Polkadot İçin ETP Kurdu

Yatırım firması WisdomTree, Avrupa pazarındaki kripto para yatırımcılarına yönelik bazı yeni borsa yatırım ününleri oluşturdu.

Şirketin yayımladığı basın duyurusuna göre Solana (SOL), Cardano (ADA) ve Polkadot (DOT) için kurulan yeni borsa yatırım ürünleri salı günü İsviçre merkezli SIX ile Börse Xetra’da kotelenecek.

Paris ile Amsterdam’daki Euronext borsalarının da bu ayın sonuna gelindiğinde söz konusu ürünleri eklemiş olması bekleniyor.

Kripto paralar için oluşturulan borsa yatırım ürünleri, yatırımcılara kripto para piyasasına kısmen daha kolay bir şekilde giriş yapma fırsatı sunuyor. Avrupa’da WisdomTree’nin yanı sıra böyle ürünler kurmuş VanEck, 21Shares gibi isimler de bulunuyor.

Kripto para sektöründe faaliyet gösteren yatırım şirketleri, Avrupa’da buldukları esnekliği ABD’de bulamıyor. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, bitcoin vadeli işlemlerine yatırım yapan nakit uzlaşmalı bir borsa yatırım fonunun kurulmasına izin vermişse de henüz spot bitcoin’e yatırım yapacak bir fona yeşil ışık yakılmadı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!