Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Fonlarında Son Ayların Rekor Haftalık Büyümesi Kaydedildi

Kripto paralara yatırım yapan fonlara akan para miktarı, geçen hafta aylardır olmadığı kadar fazla oldu.

CoinShares tarafından paylaşılan bilgilere göre kripto para yatırım ürünleri geçtiğimiz hafta haftalık bazda net 193 milyon dolarlık büyüme gösterdi.

Kripto paralara yatırım yapan bu fonlar, böylece haftalık bazda Aralık 2021’in ortasından beri hiç olmadığı kadar fazla miktarda yatırım almış oldu.

CoinShares’in paylaşımına göre fonlara akan 193 milyon dolarlık yatırımın 147 milyon dolarlık kısmı Avrupalı; 45 milyon dolarlık kısmı Amerikalı yatırımcılardan geldi.

Bu paranın büyük bir kısmı, haftalık bazda 97.8 milyon dolarlık büyüme yaşayan ve Bitcoin’e (BTC) yatırım yapan ürünlere aktı.

Aynı hafta içerisinde, Solana’ya (SOL) yatırım yapan fonlar kendi rekorlarını kırarak bir haftada net 87.1 milyon dolar yatırım aldıSolana fonları artık toplamda 241 milyon dolarlık varlığı yönetiyor ve bu, SOL fonlarını Ethereum’dan sonraki en büyük altcoin fonları haline getiriyor.

Geçen hafta Ethereum (10.2 milyon dolar), Polkadot (1.2 milyon dolar) ve Cardano (1.8 milyon dolar) fonları da büyüme gösteren ürünler arasında yer aldı.

Kripto para yatırım ürünlerinde tutulan kripto paraların toplam değeri, geçen haftaki değişim sonucunda 57.3 milyar dolar oldu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!