Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Grayscale Bitcoin Trust’ın (GBTC) Spot ETF’e Dönüşümüne Destek

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Grayscale Bitcoin Trust’ın (GBTC) spot tabanlı bir borsa yatırım fonuna (ETF) dönüştürülmesini öneren kural değişikliği hakkında geri bildirim istemişti.

Birçok yatırımcı, SEC’nin Grayscale Bitcoin Trust’ının spot ETF’e dönüştürülmesinin neden onaylanması gerektiğine dair görüşlerini bildiriyor.

Grayscale Bitcoin Trust’ın hisselerini spot ETF olarak listelemek için kural değişikliği talebinin, büyük çoğunluk tarafından onaylandığı belirtiliyor.

Bloomberg’in kıdemli ETF analisti Eric Balchunas, 15 Şubat tarihinde resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, son yorumları gözden geçirdiğini ve %95’inin önerilen dönüşümün taraftarı olduğunu söyledi.

SEC önerisine yorumda bulunan birkaç kişi, regülatörlerin vadeli ETF’leri zaten onayladığını bu nedenle spot ETF’inin listelenmesi gerektiğini savundu. Bazı yorumcular ise ülkelerde onaylanmış olan spot ETF’lerden dolayı ABD’nin geri kalma riskini taşıdığını söylerken bir diğer kesim de oluşacak arbitrajdan yararlanılabileceğini belirtti.

Yazım esnasında Ychart verilerine göre Grayscale Bitcoin Trust şu an indirimde ve normal fiyatından %24,88 daha düşükten işlem görüyor. BTC’nin şu anda 43.930 dolar civarında olduğunu göze alırsak bu fon yaklaşık 33 bin dolara denk geliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!