Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kanada, Kripto Paraları Dahil Ettiği “Acil Durumlar Yasasını” Yürürlüğe Koydu

Kanada Başbakanı Justin Trudeau, kamyoncuların önderlik ettiği aşı karşıtı protestolara yönelik “Acil Durumlar Yasasını” yürürlüğe koydu.

Başbakan Justin Trudeau, haftalardır sürmekte olan ve ABD-Kanada arasındaki önemli geçişleri engelleyen protestolara karşı 14 Şubat tarihinde “Acil Durumlar Yasasını” başlattı. Yasa, 1988 yılında kabul edilmesinden bu yana ilk defa yürürlüğe girdi.

Yasa kapsamında ordunun devreye girebileceğini ancak şimdilik böyle bir planlarının olmadığını ifade eden Trudeau;

Bu, Kanadalıları güvende tutmak, insanların işlerini korumak ve kurumlarımıza olan güveni yeniden sağlamak ile ilgili.

açıklamalarında bulundu.

Hükümet, yasa ile protestocuların finansmanı engellemeyi amaçlıyor. Düzenlenen 14 Şubat tarihli basın toplantısında Başbakan Trudeau ile birlikte konuşan Başbakan Yardımcısı Chrystia Freeland, bankaların mahkeme emri ve hukuki sorumluluk korkusu olmadan protestocuların banka hesaplarını derhal dondurabileceğini veya askıya alabileceğini söyledi.

Yasanın kara para aklama ve terörle mücadele finansmanı kuralları kapsamının hükümet tarafından kitle fonlaması platformlarını ve kullandıkları ödeme hizmeti sağlayıcılarını kapsayacak şekilde genişletildiğini belirten Freeland, yasanın artık kripto paralar ve dijital varlıklar da dahil olmak üzere tüm işlemleri kapsadığını söyledi.

Bu değişiklikler, kripto para birimleri gibi dijital varlıklar da dahil olmak üzere tüm işlem biçimlerini kapsıyor.

Tallycoin tarafından geçtiğimiz haftalarda başlatılan bitcoin (BTC) bağış kampanyası ile kamyoncular için yaklaşık 1 milyon dolar değerinde 20’den fazla bitcoin toplanmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!