Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

RBI Başkan Yardımcısı: Kriptoyu Düzenlemek Değil Yasaklamak Daha Mantıklı

Hindistan Merkez Bankası (RBI) Başkan Yardımcısı Rabi Sankar, kripto paraların ülkenin itibari parası olan rupiyi istikrarsızlaştıracağını öne sürerek kripto paralara karşı tutum sergiledi.

RBI başkan yardımcısı Sankar, 14 Şubat tarihinde yaptığı konuşmada, kripto paraları ponzi şemalarıyla karşılaştırdı ve düzenlemenin değil yasaklamanın Hindistan hükümeti için daha mantıklı olacağını söyledi.

Konuşmada ayrıca kripto paraların varlık ve emtia olarak tanımlamaya uygun olmadıklarını belirten Sankar,

Kripto paralar; para birimi, finansal varlık, gerçek varlık hatta dijital varlık bile değildir. Bu nedenle herhangi bir finans sektörü tarafından düzenlenemez. 

açıklamalarına yer verdi.

Kriptoyu düzenlemenin bir noktada kriptoyu para birimi olarak kullanılmasını gerektireceğini düşünen Sankar, “Düzenlemek hükümet tarafından belirlenen çerçevede kullanmaya teşvik etmek anlamına geliyor.” dedi. Ancak yasaklansa bile bazı kişilerin hala kripto para ticareti yapmaya devam edeceğini söyledi.

İtibari paraların ağırlıklı olduğu bir ekosistemde kripto para ticaretine müsaade etmenin parasal ve mali istikrarı zedeleyeceğini düşünen Başkan yardımcısı, kriptonun yatırım aracı olarak kullanılması için düzenlenmesi durumunda daha fazla kişiyi rupiden uzaklaştırabileceğini söyledi.

Maliye Bakanı Nirmala Sitharaman 11 Şubat tarihinde yaptığı açıklamada, kripto paraları yasallaştırma ya da yasaklama konusunda acele karar vermeyeceğini söylemişti.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!