Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Ödeme Sağlayıcısının Cüzdanı Hacklendi: Bitcoin ve 2 Altcoin’de 31 Milyonluk Kayıp!

Kripto para sektöründe ödeme sağlayıcısı olarak yer alan Alphapo, 31 milyon dolardan fazla hack saldırısına uğradı.

Kripto para sektörü bir hack vakasına daha ev sahipliği yaptı. Kripto para ödeme sağlayıcısı Alphapo’nun sıcak cüzdanlarından 31 milyon dolardan fazla çalındı. Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) ve TRON (TRX) sıcak cüzdanlardan çalınan varlıklar oldu. Alphapo’nun en önemli müşterilerinden biri olan HypeDrop saldırıyla bağlantılı cüzdanlardan para çekme işlemlerini durdurdu.

Saldırıya uğrayan cüzdan “Alphapo.eth” oldu. On-chain güvenlik firması DeFi Security tarafından yapılan açıklamada, çalınan varlıkların 100 milyon dolara ulaşabileceği belirtildi. DeFi Security hack vakasının özel anahtarların sızdırılmasından kaynaklanmış olabileceğini belirtti.

ZachXBT adıyla bilinen kripto para dedektifi 23 Temmuz TSİ 05.30 sularında paylaştığı bir gönderide, hack vakasının detaylarını bildirdi. Dedektif tarafından yapılan açıklamada, Ethereum ağı üzerinden çalınan varlıkların tümünün Ethereum’a dönüştürüldüğü ve ardından Avalanche (AVAX) ile Bitcoin ağlarında köprülendiği belirtildi. Alphapo sıcak cüzdanlarından çalınan Bitcoin varlıklarının miktarı ise tam olarak bilinmediği vurgulandı.

Alphapo’nun önde gelen müşterilerinin büyük kısmını şans oyunlarıyla ilgili hizmet veren HypeDrop, Bovada ve Ignition gibi siteler oluşturuyor. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Alphapo’nun müşterisi HypeDrop şu ifadelere yer verdi:

Lütfen HypeDrop fonlarınızın güvende olduğunu bilin, ancak kripto para birimi sağlayıcısı tarafında bir sorunla karşılaştık. Sağlayıcının operasyonları devam ettiğinde, işlem gören mevduatlar buna göre kredilendirilecektir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!