Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Elon Musk’ın Twitter İçin “X” Kararı Bazı Meme Coinleri Uçurdu: Yüzde 3.300 Yükseliş!

Milyarder Elon Musk Twitter’ın logosunu kendi şirketi “X” logosuyla değiştireceğini açıklayınca benzer isimdeki meme coinlerin fiyatlarında dudak uçuklatan yükseliş yaşandı.

Twitter ve Tesla gibi büyük şirketlerin sahibi Elon Musk 23 Temmuz günü sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamasıyla dikkat çekti. Musk, Twitter’ın halihazırdaki kuş logosundan kurtulacağını ve yerine kendi şirketi X’in logosunun geleceğini beyan etti. Musk ayrıca X.com’un an itibariyle Twitter.com’a yönlendirildiğini belirtti.

Elon Musk’ın açıklaması X adındaki birkaç farklı meme coin ciddi yükselişler yaşadı. X adında ve Uniswap üzerinde işlem gören bir meme coin, saatler içerisinde %3.300 yükselerek 0,0146 dolardan 0,5058 dolara ulaştı. Uniswap’te bulunan X, yazım esnasında 0,189 dolardan işlem görüyor.

Benzer isimdeki tokenlar Sushiwap (SUSHI) ve PancakeSwap (CAKE) gibi merkeziyetsiz borsalarda da kısa sürede büyük patlamalar yaşadı. Sushiswap üzerindeki X, Musk’ın açıklamasına paralel olarak %2.400 yükselerek 0,0000252 dolardan 0,000634 dolara kadar ulaştı. Söz konusu tokenların yapay zeka şirketi X ile doğrudan ve resmi bir bağı bulunmuyor.

X, Elon Musk’ın birçok şirketiyle bağlantısı olan bir sembolü temsil ediyor. Musk’ın kurucu ortağı olduğu PayPal’ın ilk adı X.com olarak tanıtılmıştı. Bununla birlikte Musk, Twitter’ı satın aldıktan sonra şirketinin yasal adını X Corp olarak değiştirdi. Son olarak x.AI adlı yapay zeka şirketi de bu furyanın bir parçası oldu.

Elon Musk geçtiğimiz dönemde de benzer bir işe imza atarak Twitter’ın logosunun yerine Dogecoin (DOGE) logosunu yerleştirmişti. O dönemde DOGE’nin fiyatında ciddi yükselişler yaşandı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!