Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Ödeme Şirketi Utrust, Portekiz Merkez Bankası’ndan Faaliyet Lisansı Aldı

Kripto ödeme şirketi Utrust, sanal varlık hizmet sağlayıcısı olarak faaliyet göstermek için Portekiz Merkez Bankası’ndan lisans aldı.

Utrust kurucu ortağı ve baş strateji sorumlusu Nuno Correia, 16 Mart Çarşamba günü Coindesk’e yaptığı açıklamada şirketin, ülkede sanal varlık hizmet sağlayıcısı olarak faaliyet göstermek için Portekiz Merkez Bankası‘ndan lisans aldığını söyledi. Correia‘ya göre Utrust‘a şu ana kadar banka tarafından yetkilendirilmiş tüm kategorileri kapsayan tek tam bir lisans verildi.

İlk kez haziran ayında kripto para borsaları Critoloja ve Mind The Coin‘i sanal varlık hizmet sağlayıcı olarak tanıyarak lisanslayan Portekiz Merkez Bankası, daha önce Fransa, İngiltere ve İspanya da dahil olmak üzere 36 ülkede kayıtlı olan Luso Digital Assets’e kripto borsası lisansı vermişti.

Lisans, şirketlerin itibari paralar-dijital varlıklar arasında ve dijital varlıklar arasında değişim hizmetleri sunmasına imkan sağlıyor. Ayrıca banka tarafından yayınlanan resmi bir belgeye göre bir şirketin cüzdanlar arasında sanal varlıkları transfer etmesine ve sanal varlık saklama hizmetleri sunmasına olanak tanıyor.

Şirketin halihazırda Estonya‘da, Portekiz ve Avrupa Birliği’nin geri kalanında da hizmet sunmasına izin veren bir kripto hizmet sağlayıcısı lisansı bulunuyor. Ancak Correia, şirketin son birkaç ay içinde bir merkez bankası tarafından verildiği için ortaklara ve müşterilere daha fazla güvence sağlayan yeni lisansıyla bu bölgelerde faaliyete başlamayı planladığını söyledi.

Utrust, ocak ayında WebAssembly (WASM) sanal makinesinden yararlanan katman-1 akıllı sözleşme platformu Elrond tarafından satın alınmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!