Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kongre Üyeleri, SEC Başkanı Gary Gensler’e Kripto Şirketleri Hakkında Mektup Gönderdi

Kongre üyelerinden oluşan bir grup, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Başkanı Gary Gensler’e, kripto para borsalarının incelenmesi için aşırı evrak işleriyle uğraştıklarını belirterek ABD’nin inovasyonunu engellediğini iddia etti.

Kongre üyeleri, SEC’in gerçek amaçlarına ve yargı yetkilerine aykırı olarak hareket ettiği düşüncesiyle fazladan evrak işleriyle uğraştıklarını öne sürüyorlar.

Cumhuriyetçi Minnesota Kongre Üyesi Tom Emmer, resmi Twitter adresinden bir gönderi paylaştı. Emmer paylaştığı gönderide, ofisinde kripto para borsaları ve blockchain firmaları hakkında bilgi edinmek amacıyla gönderilmiş çok fazla dosya olduğunu gördüğünde ABD’nin gelişmesini ve yenilenmesini engelleneceğini düşündüğünü söyledi.

7 kongre üyesi (dördü Demokrat ve üçü Cumhuriyetçi) tarafından imzalanan mektubu Twitter’dan paylaşan Emmer, Gary Gensler liderliğindeki SEC’in soruşturma yetkilerini kötüye kullandığını ve kripto şirketlerini aşırı sıkıştırdığını bu durumun gelişimi engelleyeceğini iddia etti.

Kongre üyeleri ayrıca, SEC’in 1980 yılında çıkarılan evrak hacmini düzenleyen “Kağıt İşlerini Azaltma Yasasını (PRA)” ihlal ettiğini düşünüyor.

Hukuk bürosu Brookwood’un yönetici ortağı Collins Belton, Emmer’in gönderisi altında yürütülen çalışmaya övgülerde bulundu.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!