Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kanada Merkez Bankası, CBDC Araştırmaları İçin MIT ile İş Birliği Yapacak

Kanada Merkez Bankası, Dijital Merkez Bankası Parası (CBDC) tasarımı ve gelişimi için 12 aylık proje kapsamında Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT) ile ortaklık kurduğunu açıkladı.

Merkez bankası yaptığı açıklamada, gelişmiş teknolojilerin CBDC’nin potansiyelini nasıl etkileyebileceğini incelemek için MIT Media Labs’ın Dijital Para Girişimi (DCI) ekibiyle birlikte çalışacağını söyledi.

Kanada, projenin ülke içerisinde nasıl çalışacağı konusundaki kalkınma planlarının bir parçası olduğunu belirtti. Ayrıca yakın zaman içerisinde bir CBDC’nin tanıtımını yapılıp yapılmayacağı konusunda herhangi bir karar verilmediği ancak proje tamamlanınca detaylı bilgi verileceği söylendi.

MIT’nin Dijital Para Girişimi, CBDC araştırmaları için daha önce de şubat ayında Boston Federal Rezerv Bankası ile iş birliği yaptığını açıklamıştı.

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden verdiği yürütme emri içerisinde, ABD’nin üreteceği CBDC’nin potansiyel tasarımı ve dağıtım seçeneklerine ilişkin araştırma ve geliştirme çalışmalarını artırmayı söylediği belirtiliyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!