Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Internet Computer (ICP) Kurucusundan Rusya-Ukrayna Savaşını Sonlandırmak İçin 250 Milyon Dolarlık Plan

Internet Computer (ICP) ve DFINITY vakfının kurucusu Dominic Williams, Rusya’nın Ukrayna işgalini sonlandırmak için akıllı sözleşmeler ve 250 milyon dolarlık Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) ödülleri içeren bir plan sundu.

Dominic Williams, 15 Mart tarihinde Twitter üzerinden Ukrayna’ya yönelik saldırıları sonlandırmak için akıllı sözleşmeler ve 250 milyon dolarlık Bitcoin ve Ethereum ödüllerinin kullanılacağı kişisel planını içeren bir Medium gönderisi paylaştı. Williams’a göre plan, propagandaya karşı koymaya ve Rus vatandaşları Ukrayna’da gerçekte neler olup bittiği hakkında bilgilendirmeye odaklanarak onları, çatışmaları durdurması için hükümete baskı yapmaya teşvik edecek.

Yaptırımların tek başına Rus halkının liderlerine karşı tepki gösterme konusunda yeterli olmadığını çünkü hükümetin dikkatli bir şekilde hazırlanmış propaganda ve yanlış bilgileri görev bilinciyle sunan medyayı kontrol ettiğini söyleyen Williams, planının blockchain teknolojisinin ve akıllı sözleşmelerin çok sayıda doğrulanmış Rus vatandaşının “halk partileri” olarak adlandırılan sanal gerçeklik partilerinde savaşla ilgili “bilgilendirici medyayı” birlikte izlemesini sağlamanın bir yolu olarak hizmet edebileceğini öne sürdü.

Sanal halk partisi sistemini kullanarak kişiliğini kanıtlayan her katılımcı daha sonra akıllı sözleşmelere bireysel bir insan olarak tanımlanır. Sistem hile yapılmasını engelliyor, öyle ki bir kişi her koşulda sadece bir kez katılabiliyor.

Williams, planında akıllı sözleşmelerin her başarılı katılımcı için bir “internet kimliği” kullanarak erişebilecekleri ve kontrol edebilecekleri yeni bir kripto hesabı oluşturacağını belirtti.

Vatandaşları teşvik etmek için Bitcoin ve Ethereum gibi kripto varlıklarının kullanılabileceğini söyleyen Williams, tüm içerikler izlenene kadar hesaplara bağlı pinlerin açılmayacağını bu yüzden her Rus vatandaşının videoları sonuna kadar izlemesi gerekeceğini vurguladı.

Bilgilendirici video, Ukrayna’daki savaş hakkındaki gerçeği anlatacak ve Ruslardan hükümetlerine saldırıları durdurması için baskı yapmalarını isteyecek.

Bu planı ile 5 milyon Rus vatandaşına ulaşmayı hedefleyen eden Williams, izlenen video başına her bir katılımcıya 50 dolar olmak üzeri toplamda 250 milyon dolarlık bir ödül öneriyor.

Williams ayrıca, birçok beklenmedik durumun gerçekleşmesine dayanan planın Rusya’nın internete erişimi tamamen kesmesi halinde çalışmayabileceğini dile getirdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!