Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance, Dubai’den “Sanal Varlık Lisansı” Aldı

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, Dubai’de faaliyet gösterebilmek için “sanal varlık lisansı” aldığını duyurdu.

17 Mart tarihinde Binance’ın resmi Twitter adresinden yapılan duyuruda, Orta Doğu’da varlıklarını genişlettiklerini ve Dubie’den lisans alarak Birleşik Arap Emirlikleri’nde (BAE) faaliyet gösterebilecekleri için gurur duyduklarını belirtti.

Dubai sanal varlık sağlayıcısı (VASP) lisansı kapsamında, Binance’in BAE’de ofis açmasına ve yatırımcılarına kripto para hizmeti sunmasına izin verilecek.

Birleşik Arap Emirliklerini oluşturan yedi emirlikten bir tanesi olan Dubai, bu lisansı ilk olarak başka bir kripto para borsası FTX’e vermişti. Binance ise en büyük rakiplerinden biri olan FTX’in ardından lisansı aldı.

 

Lisansı almasıyla birlikte Binance’in, Orta Doğu’da gelişmekte olan kripto para piyasasının bir parçası haline geldiği söyleniyor

14 Mart tarihinde Binance, Bahreyn Merkez Bankası’ndan (CBB) küresel bir kripto varlık servis sağlayıcı lisansı aldığını açıklamıştı.

 

Hem Bahreyn’in hem de BAE’nin blockchain teknolojisinin gelişimini destekledikleri düşünülüyor.

Ülkenin başbakanı Şeyh Muhammed bin Rashid Al Maktoum bu ay yürürlüğe giren kripto para yasasına ilişkin yaptığı açıklamada:

Sektörün büyümesi ve yatırımcıların korunması için elimizden geleni yapacağız.

dedi.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!