Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Badger DAO Nedir?

Badger DAO, son haftalarda yakaladığı ivme ile fiyatını yükselterek bugün rekora imza attı. Bir ayda iki kat değerlenen BADGER, Huobi ve Binance gibi borsalarda listelenmeye başladı. Peki Badger DAO ve BADGER token nedir?

Badger DAO, 2021’in ilk gününde yaklaşık 7 dolardan işlem görüyordu. Bitcoin ağıyla DeFi dünyasını birbirine bağlayan Badger, aradan geçen aylar boyunca büyümeye devam etti. 2 Mart günü Binance tarafından listelenen BADGER’ın fiyatı, aynı gün içinde 65 dolara kadar yükseldi.

Badger DAO ve BADGER token nedir?

Merkeziyetsiz olan Badger DAO, Bitcoin’in Ethereum gibi blockchain ağlarında kullanılmasını sağlamayı hedefler. Bunu yaparken gereken altyapıyı ve uygulamaları oluşturur. DeFi’de yer alan projeler, Badger DAO ekosistemine katılabilir. Badger; DeFi, web3, DAO araçları geliştiren dOrg şirketiyle ortaktır.

Badger kullanıcıları tarafından oluşturulan tüm varlıklar, Badger ekibi ve ağın finansal desteğiyle piyasaya çıkar. Topluluğa önem veren Badger; bütçe, üretim, iş birliği, yeni fikirler gibi birçok alanda topluluk desteğini alır.

Şeffaflığı temel alan Badger, açık kaynak kodludur. Likidite madenciliği yapılan ağda kullanıcıların akıllı sözleşmelere likidite sağlaması teşvik edilir. Badger’da Bitcoin fiyatına sabit olan DIGG isimli bir token bulunmaktadır. Stake edilen DIGG token, BADGER ile birlikte likidite madenciliğinde ödül olarak kullanılır. Aynı zamanda ağda pasif getiri kazanmak isteyenler Sett havuzuna tokenize BTC yatırabilir.

BADGER token, ağın finansal temelini oluşturur. Madencilik ödülü, topluluk oylamaları, işlem ücretleri gibi birçok alanda BADGER ile ödeme yapılmaktadır. Toplam arzı 21 milyon olan tokenın dolaşımdaki arzı 7 milyondur. BADGER tokenın listelendiği borsalar arasında; Binance, UniSwap, SushiSwap, Huobi, MXC, OKEx, 1inch, Gate.io ve Hoo bulunur. 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!