Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tether Avukatı Merak Edilen Bazı Soruları Yanıtladı

Bitfinex ve Tether şirketlerinin ortak avukatı Stuart Hoegner, New York Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmaya ilişkin açıklamalar yaptı. Savcılığa milyonlarca sayfalık belge teslim eden Tether, görüşmelere sorunsuz bir şekilde devam edildiğini duyurdu.

Kripto para borsası Bitfinex’in bağlı olduğu iFinex adlı şirket, Bitfinex & Tether soruşturması ile ilgili güncel bilgiler paylaştı. IFinex’in mahkemeye gönderdiği mektupta savcılığın taleplerinin “büyük ölçüde yerine getirildiği” belirtildi.

Bazı belgelerin eksik olduğu, bunların ilerleyen günlerde tamamlanacağı ifade edildi. Mektupta yer alan bilgilere göre bu evrakların tamamlanması, savcılığın bunları incelemesi, bunun ardından nasıl bir yol izleneceğinin kararlaştırılması gerekiyor. Tarafların bu süreç için “birkaç haftaya” ihtiyaç duyduğu belirtildi.

Görüşmeler nasıl ilerliyor?

Mektubu yayınlayan isim Bitfinex & Tether avukatı Stuart Hoegner oldu. Hoegner, başsavcılıkla yaptıkları görüşmelerin “şu ana dek iyi gittiğini” söyledi. Soruşturmanın başında ortaya çıkan bazı görüş ayrılıkları için uzlaşmaya varıldığı ifade edildi. Hoegner bunu “pozitif bir ilerleme” olarak yorumlarken daha fazla detay paylaşmadı.

USDT’nin dolar ile “1:1 oranında desteklendiği” iddiasının doğru olmayabileceğine dair bazı şüpheler bulunuyor. Hoegner, USDT’nin yüzde kaçının dolar ile desteklendiğine dair şimdilik yorum yapamayacağını söyledi. Şirket avukatı bu açıklamanın ardından “İlerleyen aylarda rezervlerimiz konusunda daha şeffaf bir politika izleyeceğiz.” mesajını verdi.

‘İki buçuk milyon sayfa belge gönderdik’

Bitfinex ve Tether CTO’su Paolo Ardoino, 10 Ocak günkü açıklamasında başsavcılığa iki buçuk milyon sayfadan fazla belge teslim ettiklerini söyledi. Üretilen her bir USDT’nin Tether rezerv(ler)i ile desteklendiğini ifade eden Ardoino; FinCEN tarafından denetlendiklerini ve KYC/AML yasalarına uygun şekilde faaliyet gösterdiklerini ekledi.

Ardoino bu bilgileri paylaşmasının ardından “FUD yayanlar kusura bakmasın ama. … Savcılıkla görüşmelerimiz gayet iyi gidiyor.” açıklamasında bulundu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!