Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Balinaları ”Oldukça Endişeli!”

Önde gelen bir sigorta firmasının son raporuna göre, ABD’li kripto para balinalarının büyük bir çoğunluğu varlıklarını kaybedecekleri korkusuna kapılmaya başladı.

Blockchain analiz firması CipherTrace ikinci çeyrekte yayınladığı kripto para birimleri ile yapılan kara para aklama, hırsızlık, dolandırıcılık ve hacklenme olayları raporunda bu miktarın 2019 yılı sonuna kadar 4.26 milyar dolar olabileceğini ifade etmişti.

Eğer bu eğilim 2023 yılına kadar bu şekilde devam ederse, CipherTrace’in tahminlerine göre bütün kripto para piyasası hacminin 3’te 1’i yukarıdaki yollarla ’emilebilir’. Bu da her bir ABD vatandaşına 348 dolar hediye etmekle aynı kapıya çıkıyor.

Yukarıdaki istatistikler göz önüne alındığında elinde yüksek miktarda kripto para bulunduran kişilerin endişelerinin artmaya başlaması da normal olarak yorumlanabilir. Elinde 50.000 dolardan daha fazla kripto para birimi bulunduran ABD’li balinaların yüzde 65’i, yapılan bir ankette varlıklarını kaybetme konusunda ”çok endişeli” olduklarını ifade ettiler.

Sevilmeyen Bitcoin Balinaları

Bunun yanı sıra balinalar aslında kripto para sektöründe çok sevilen bir topluluk değil ve birçok küçük çaplı kripto para yatırımcısı yaşanan sert dalgalanmaların balinalar kaynaklı olduğunu düşünmekte. Bitcoin‘in bugünkü 500 dolarlık düşüşü öncesinde de balinaların 150 milyon dolarlık bir BTC işlemi yaptığı tespit edildi.

 

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment