Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum’un ”Mimarı” Tutuklandı!

oplam piyasa değerine göre dünyanın en büyük ikinci kripto para birimi Ethereum da dahil olmak üzere birçok blockchain projesine danışmanlık yapmış olan Steven Nerayoff ve Michael Hlady, multi milyon dolarlık kripto para gasp skandalı yüzünden tutuklandı.

Adalet Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre Ethereum‘un ICO mimarı olarak da tanınan Steven Nerayoff ile iş ortağı Michael Hlady, iş yaptıkları firmayı ”milyon dolarlık Ethereum ödemesi almazlarsa bir kripto para startup firmasını yok etmekle” tehdit edince, tutuklandı.

Dava vekili Richard Donoghue ise konu hakkında yaptığı açıklamada ikilinin çok eski usul bir haraç toplama için, 21. yüzyıla ait kripto para birimi tercih etmelerinin garip olduğunu ifade etti. Tehdit edilen firmanın Seattle merkezli bir startup olduğu bilinse de, ismi basın mensupları ile paylaşılmadı. Söz konusu firma kullanıcı trafiği yaratmak ve kullanıcıları ödüllendirmek için bir dizi blockchain tabanlı ürün yaratması ile de bilinmekte.

Nerayoff kendi internet sitesinde yer alan açıklamada direkt olarak ICO’ların ilk mucidi olduğunu vurgulamıştı. Ethereum özellikle ICO furyasının aktif olduğu dönemlerde inanılmaz sayıda projeye ulaşmış ve bununla ciddi bir artış yakalamıştı.

 

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment