Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Bankasına SEC, Fed ve California Dava Açtı: Uzlaşma Sağlandı

Kripto para dostu bankacılık kurumu Silvergate Capital Corporation, ABD’de 63 milyon dolarlık uzlaşma sağladı.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), geçen yıl tasfiye olmuş Silvergate aleyhinde Pazartesi günü dava açtı.

Yanlış beyanlarda bulunduğu iddiası

SEC, Silvergate’in Banka Gizlilik Kanunu’na ve kara para aklama karşıtı yasalara yeteri kadar uymamasına rağmen yatırımcıları aksi yönde kandırdığını öne sürdü.

SEC, Silvergate Bank’in bağlı olduğu şirket ile eski CEO’su Alan Lane, eski COO’su Katleen Fraher, eski CFO’su Antonio Martino aleyhinde dava açtı. Silvergate, Lane ve Fraher, SEC’nin iddialarını kabul etmemekle birlikte uzlaşmaya vardı.

Lane ve Fraher, önümüzdeki beş yıl boyunca halka açık bir şirkette yöneticilik yapmama cezasını da kabul etti.

Benzer şekilde Fed ve California’daki yetkililer de bazı konularda kamuyu aydınlatmadığı gerekçesiyle bankaya dava açtı. Silvergate, Fed ve DFPI ile de anlaştı.

63 milyon dolar ödeyecek

Silvergate, Fed’den 43 milyon dolar; California’dan 20 milyon dolar olmak üzere 63 milyon dolar para cezası aldı. SEC, buna ek olarak 50 milyon dolar ceza kesti ancak bu toplam sayıya eklenmedi. Taraflar arasında varılan uzlaşmanın hala mahkeme tarafından onaylanması gerekiyor.

SEC’nin iddiasına göre Silvergate, en büyük müşterilerinden FTX’te yapılan 9 milyar dolar değerindeki şüpheli işlemi tespit etmeyi de başaramadı. Kripto para borsası FTX, Kasım 2022’de iflas etmişti.

Birçok kripto para şirketine hizmet veren Silvergate, geçen yıl gönüllü şekilde tasfiye kararı aldı. Silicon Valley Bank ve Signature Bank vakalarından farklı olarak Silvergate’in tasfiye süreci, hükümetin müdahalesini gerektirmedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!