Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD Adalet Bakanlığı, Bu Platformda Kripto Para Satacak

ABD Adalet Bakanlığı’na bağlı USMS, saklama hizmeti almak için Coinbase Prime platformu ile anlaştı.

Coinbase tarafından yapılan açıklamaya göre Bakanlık bünyesindeki U.S. Marshals Service (USMS), el koyduğu kripto paralar için “saklama ve ileri düzeyde ticaret hizmeti” alabilmek için Coinbase Prime ile çalışacak. USMS, bunun için şirketle 32,5 milyon dolarlık bir sözleşme imzaladı.

Yüklü miktarlarda kripto para satacak

Coinbase tarafından yapılan açıklamada, “USMS, farklı çözümler arasında rekabetçi bir değerlendirme yaptıktan sonra kurumsal düzeyde güvenli bir şekilde kripto hizmeti sunma kabiliyetimiz nedeniyle Coinbase’de karar kılmıştır” denildi.

USMS tarafından yapılan açıklamaya göre kurum, “yüklü miktarlarda kripto para varlığını yönetmek ve bunları elden çıkarmak” için bir platform arıyordu.

Kurum, “Bu, endüstrinin önde gelen ve hukuka uygun, profesyonel, Bakanlık ile USMS’nin politikalarına uyumlu birkaç farklı depolama ve likidasyon tekniğinin kullanılmasını gerektirecek” dedi.

Coinbase’in yasal mücadelesi sürüyor

Coinbase, bir yandan ABD’deki yasal mücadelesini sürdürüyor. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), kayıt dışı şekilde hizmet verdiği gerekçesiyle şirket aleyhinde geçen yıl dava açtı.

Coinbase ise geçen hafta SEC dahil olmak üzere birkaç federal kurum aleyhinde dava açtı. Davada federal kurumların kripto para şirketlerini bankacılık sektöründen uzak tutmaya çalıştığı öne sürüldü.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!