Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Birimleri İçin Sigorta, Bir Çok Sorunu Çözebilir

Kripto para sektörü özellikle 2017 yılının Aralık ayından sonra yaşanan artış ile bir sürü siber suçlunun hedefi haline gelmişti. Kolay yoldan kazanç elde etmek isteyen bir çok hacker, kripto para borsalarını hedef aldı ve gerçekten de 2018 yılı hacklenmeler ve dolandırıcılıklar konusunda adeta zirve yaşadı. Coinrail, Bithumb, Coincheck bunların yüksek meblağlı olanlarından sadece bir kaç tanesi ve 2018 yılında yaşanan hacklenmelerin zayiatı milyarlarca doları geçti.

Kripto para borsalarının, geleneksel finans kurumlarına kıyasla eksik olduğu yön ise, sigorta eksikliği. Normalde bankalarda ve bunun gibi bir çok finansal kurumda bulunan sigortacılık kavram, ne yazık ki kripto para borsalarında pek yaygın değil ve bunun eksikliği hissedilmekte.

Regülatörlerin de kripto para sektörüne özellikle yatırımcı koruması eksikliğinden dolayı kötü gözle bakmasını hesaba katacak olursak, sigorta gerçekten de sektör için bir çok sıkıntıyı çözebilir.

Ancak ne yazık ki, böyle bir kapsam altına girmek bir çok kripto para platformu için pek kolay değil.

PwC’nin Asya sorumlusu Henri Arslanian, konu hakkında şunları ifade etmekte:

”Bir çok kurumsal kafaya sahip kripto para firması, düzgün bir sigorta satın almak istiyor ve bir çok durumda yeterli sigorta kapsamını elde etmek yasal veya regülatörlerin koştuğu en büyük şartlardan birisi olarak görülüyor. Yine de, böyle bir sigorta elde etmek bütün çabalara rağmen çoğu platform için imkansız gibi bir şey.”

Özellikle sigorta firmalarının kripto para sektörü konusundaki bilgi eksikliği ve piyasanın hareketliliğini çözemiyor olması, kripto para firmalarının sigortalanmasının önündeki en büyük engel olarak görülmekte.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment