Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Uzman: Monero Gibi Gizlilik Koinleri, Kanada’da Marihuana Almak İçin Oldukça Kullanışlı

İngiltere menşeli eToro’nun piyasa analisti Mati Greenspan, Kanada içerisindeki gizlilik koin’lerinin kullanımının, ülke yetkilileri tarafından yapılan ”marihuana alırken kişisel bilgilerinizi koruyun” uyarısından sonra ciddi anlamda artacağını düşünmekte.

Nakit Kullanmayı Gözden Geçirin

Kanada Gizlilik Komisyonu geçtiğimiz günlerde yayınladığı bir bildiride, ülkede marihuana kullanımında bulunan  ve maddeyi satın alan kişilerin kişisel bilgilerini koruması ve bu bağlamda nakit para kullanması gerektiğini vurguladı. Kanada geçtiğimiz 17 Ekim tarihinde ülkede marihuana kullanımını yasal hale getirmişti ve bu sebeple satışlar ciddi bir anlamda arttı.

Komisyonun yayınladığı bildiride, kişilerin kredi kartı gibi kişisel bilgileri ele verebilecek yöntemler yerine, nakit para ile alışveriş yapmasının doğru olacağı vurgulandı.

Mati Greenspan ise bu durumun aslında gizlilik odaklı kripto para birimleri için bir fırsat olduğu görüşünde.

 ”Bu neredeyse kesin bir şekilde özellikle Dash ve Monero gibi gizlilik koinlerinin Kanda içerisindeki kullanımını arttıracaktır.”

Bunun yanı sıra Kanada tarihsel olarak kripto para birimlerine karşı en ılımlı tutumlardan birisine sahip olan ülkeler arasında. Ülke 2018 yılının başlarında, ülkenin vergi yasalarını kripto para birimleri kapsayacak şekilde düzenlemeye onay vermemiş ve kripto para topluluğu üyelerini sevindirmişti.

Görünüşe göre Kanada içerisindeki kripto para sahiplerine günlük aktif kullanım için yeni bir alan doğdu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment