Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Birimlerinin Kredi Kartlarına Kıyasla Avantajları Neler?

Kripto para birimleri özellikle son iki yıldır ciddi bir atılım yaptı ve fiyat açısından değil, günlük hayatta kullanım açısından uzun süredir amaçlanan hedef için ciddi bir yol kat etti. Ancak yine de kripto para birimlerinin kredi kartları ile karşılaştırılması konusunda büyük oranda belirsizlik hakim ve kullanıcılar hangisinin daha avantajlı olduğunu ayırt etmekte güçlük çekiyorlar.

Biz de bu konuda yardımcı olmak için kripto para birimlerinin kredi kartlarından üstün olduğu bazı özellikleri sizler için sıraladık.

Kripto Para Birimlerinde, Cüzdan Sahibinin Onayı Gerekli!

Kripto para birimleri ile kredi kartları arasındaki en büyük fark, kredi kartlarının kullanımından önce kartın sahibi olmanıza gerek olmasa da, kripto para birimlerinde cüzdan sahibinin doğrulanması ve işlemin onun gizli anahtarı ile yapılması şart.

Kredi Kartları Güvenlik Açıklarına veya Sahtekarlıklara Daha Çok Maruz Kalabilmekte

Özellikle son dönemlerde geliştirilen temassız ödeme seçenekleri ile, yakın zamanda metrolarda veya buna benzer kalabalıkların yer aldığı yerlerde farkında olmadan kredi kartlarının limiti boşaltılan insanların sayısında ciddi bir artış yaşanmakta. Ancak kripto para birimlerinde gizli anahtar ile hesaba giriş yapıp işleme onay vermeden böyle bir olayın gerçekleşmesi imkansız.

Kripto Paraları Kullanmak ve Yeni Hesap Açmak İçin Hiçbir Sınır Yok

Günümüzde bir kredi kartı oluşturmak için çok fazla evrağa imza atmak ve ciddi anlamda vakit kaybetmek zorundasınız. Bunun yanı sıra istediğiniz tarihte veya günde bir kredi kartı sahibi olamazken, kripto paralar için böyle bir durum söz konusu değil ve yeni bir cüzdan oluşturmak dakikalar içinde tamamlanabilmekte.

Kredi Kartları ve Kimlik Doğrulaması

Kredi kartlarının gerektirdiği kimlik doğrulaması, kripto paralar için avantajlı bir özellik olarak ortaya çıkmakta. Yapılan işlemlerin anonim olarak yapılabilmesi ve hiçbir banka veya kurumun hesabınızı donduramaması da bu avantajlardan sadece birisi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment