Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Borsaları, Acımasız Kripto Para Kışını Atlatabilecek Mi?

Sadece en güçlünün hayatta kalabileceği kripto para sektöründe 2018 yılı oldukça çetin geçti ve birçok kripto para borsası bu süre boyunca ciddi zararlar etti. 2018 yılı birçok kripto para biriminin fiyat açısından düşüş yaşadığı ve dolaylı yoldan kripto paralarla ilgili birçok işletmenin ve kurumun da sıkıntılar çektiği bir dönem oldu ve 2019 yılı da buna benzer bir şekilde devam edecek gibi gözüküyor.

Bundan zararlı çıkan kripto para borsaları ise, çeşitli çözümlerle zararlarını minimuma indirmenin peşine düştü. Nispeten daha büyük olan kripto para borsaları bu fırtınaya karşı daha etkili önlemler alabilirken, küçük hacimli kripto para borsalarının başı ciddi anlamda belada gözüküyor. Büyük kripto para borsalarından birisi olan Huobi, geçtiğimiz yıl yöneticilerinin bir çoğuna ikramiye verirken, bu yıl küçülmeye giden platformlardan sadece birisi.

Geçtiğimiz sene iki milyar doların üzerinde günlük ticari hacme sahip olan borsa, günümüzde 318 milyon dolarlık ortalama ticari hacim ile yetinmeye çalışıyor. Bunun yanı sıra borsaların CoinMarketCap’e aktardığı hacimlerin bir çoğunun da şişirilmiş olduğu düşünülürse, 2018 yılının ayı piyasası kesinlikle çok çetin geçmiş gözüküyor.

Müşterilerinin tahminen %70’lik bir bölümü Çin vatandaşı olan Huobi, geçtiğimiz tarihlerde ABD içerisinde markalaşmaya giderek küresel piyasaya açılmak istediğini gösterdi. ABD birçok piyasa için en önemli pazarlardan birisi olarak gözükse de, kripto para sektöründe lider şuan için Asya piyasaları gibi gözüküyor ve Huobi sadece bununla yetinmek istemiyor.

Bunun yanı sıra Coinbase de acımasız kripto para kışını atlatmak için birden çok ERC-20 tabanlı kripto para birimini listelemişti. Kripto para borsalarının kışı atlatıp atlatamayacağı ise, 2019 yılında kesinlik kazanabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment