Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Litvanya Blockchain Konusunda Avrupa’ya Öncülük Edebilir

Küçük bir Baltık ülkesi olarak gösterilen Litvanya, kripto para konusunda Avrupa’nın öncülüğüne aday durumda.

Amerika Birleşik Devletleri, İsviçre, Singapur, Güney Kore, Japonya, Kanada, Avustralya gibi çeşitli ülkelerdeki kripto para ve Blockchain şirketleri, hizmet vermeye devam etmek için Litvanya’ya geçiş yapmayı düşünüyorlar.

Litvanya, kripto para konusundaki ılımlı tavırları ve dijital ekonomi alanındaki modern planlamalarıyla çoğu kripto para şirketinin ilgisini çekmeye devam ediyor.

Yıllık Blockchain Konferansı

Litvanya, bundan kısa bir sonra yıllık olarak düzenlenen Vilnius Blockchain Merkezi (BCV) konferansına ev sahipliği yapacak.

Litvanya’daki Blockchain sektörüne dair çeşitli gelişmelerin tanıtılacağı bu konferansa Dünya Ticaret Örgütü, Avrupa Komisyonu, Avrupa Parlamentosu gibi çeşitli kuruluşlardan yetkililer katılacak.

Bu konferansa ayrıca ConsenSys gibi Blockchain sektörünün önde gelen şirketlerinden uzmanlar da katılım gösterecek.

Litvanya, kripto para konusunda Avrupa’daki çoğu ülkeye kıyasla çok daha ileri bir konumda.

ThePaypers tarafından yapılan bir habere göre Litvanya, fintech alanında Avrupa’nın Birleşik Krallık’tan sonra en cazip ülkesi olarak gösteriliyor. Litvanya ayrıca crowdfunding konusunda Avrupa’nın en önde gelen beşinci ülkesi.

Litvanya’da Kripto Para

Litvanya’daki yetkililer, dijital ekonomi alanında Avrupa’nın öncüsü haline gelebilmek için çeşitli adımlar atıyorlar.

Litvanya Merkez Bankası ve ülkenin diğer kuruluşları, kripto paralarla ilgili çeşitli araştırmalar yapıyor ve atılabilecek adımları değerlendiriyorlar.

Litvanya Merkez Bankası bundan birkaç ay önce “kripto paraları reddetmenin hiç kimse için faydalı olmayacağını” belirtti. Ülkedeki yetkililer ayrıca “senet tokenları” olarak adlandırabileceğimiz türdeki tokenlar hakkında da çalışmalar yürütüyorlar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment