Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Rusya’da Yeni Yasa Tasarısı: Şirketler Özgürce Kripto Para Kullanabilsinler

Rusya, ülkedeki belli başlı sektörlerde kripto para kullanımı yasallaştırmayı düşünüyor.

AMBCrypto tarafından yapılan bir habere göre Rusya’daki Ekonomik Kalkınma Bakanlığı, kripto paralarla ilgili yeni bir yasa tasarısı hazırladı. Bu yasa tasarısının kanunlaşması halinde belli başlı sektörlerde rahatlıkla dijital para kullanılabilecek.

Rusya’daki Bakanlık, bu yasa tasarısıyla birlikte özellikle bilgi teknolojileri gibi sektörleri dijital anlamda özgürleştirmek ve böylece gelişimin ve büyümenin yolunu açmak istiyor.

Bu yasa tasarısının henüz ülke genelini kapsamadığını ve yalnızca “deneme” amaçlı hazırlandığını belirtmek gerekiyor. AMBCrypto tarafından yapılan habere göre bu tasarının kanunlaşması halinde bu yeni sistem başlangıç aşamasında yalnızca Kalingrad gibi yerel bölgelerde denenebilir.

Rusya Parlamentosundaki Finansal Piyasalar Komitesinin başkanı olan Anatoli Aksakov, konu hakkında şu açıklamayı yapıyor:

“Bu bahar döneminde onaylanmasını umduğum bu yeni tasarı, belli başlı şirketlere veya sektörlere kripto para kullanma imkanı tanıyacak.”

Bu yasa tasarısının kanunlaşması, hem Rusya’ya hem de kripto para piyasasına fayda sağlayabilir. Rusya’daki şirketlerin kripto para kullanması, yerel kripto para sektörünün çok daha hızlı bir şekilde büyümesine yol açabilir.

Ayrıca bu tasarısının Rusya ekonomisi için de epey faydalı olacağını belirtmek gerekiyor. Rusya’daki yetkililer bir süredir ABD yaptırımlarından kaçınmak için olası bir dijital para fikrini değerlendiriyorlar.

Ülkedeki şirketlerin kripto para veya dijital para kullanmaya başlamaları, ekonomideki USD baskısını kaldırabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment